3 koraki do popolnih okvirjev za očala

 

Bili ste a pregledu vida in okulist vam je predpisal korekcijska  očala. Sedaj pa ste postavljeni pred zelo težko odločitvijo, kateri okvirji za korekcijska očala bodo vam najbolj ustrezala, saj je ponudba okvirjev dandanes tako veliko, da pravzaprav je nemogoče poizkusiti vsak par posebej in se potem, na podlagi izkušnje odločiti za zmagovalca. V nadaljevanju vam bomo pomagali, kako iz množice okvirjev za korekcijska očala izbrati popolne za vas.

Prvi korak je ujemanje okvirjev z vašo obliko obraza. Ta korak je sestavljen iz treh podtočk. Prva je, okvirji morajo ponoviti najljubšo prednost vaših oči. To pomeni, če vam je všeč barva vaših oči, izberite okvirje v barvi vaših oči. Kot druga podtočka je, oblika okvirjev naj bo kontrastna obliki vašega obraza. Če imate torej okrogel obraz izberite okvirje kvadratnih oblik, če je obraz kvadratne oblike, izberite okvirje okroglih oblik. In tretja podtočka je, velikost okvirjev naj bo vedno približno takšne velikosti, kot je vaš obraz. Ne pretiravajte s prevelikimi ali premajhnimi okvirji.

Ko ste ugotovili, katera oblika vam pristaja, je pred vami odločitev, kakšne barve okvirje kupiti. Pri tej odločitvi je pomembno , da veste v katero skupino kožnega barvnega podtona spadate. Torej če ste toplih ali hladnih podtonov. Kot primer najbolj ustreznih okvirjev za korekcijska stekla za tople  podkožne tone, so kaki barve, zlate, bakrene, marelične, oranžne, koralne, bele in izrazito rdeče barve. Za ljudi s hladnim podtonom pa je najboljša izbira okvirjev v črnih barvah, srebrnih, hladnih rjavih, modrosivih, vijoličastih, magenta, pink in modrih barvah.

Seveda morate pri barvi očal upoštevati tudi barvo vaših las. Če imate izrazito barvo las vam svetujemo, da ne pretiravate z barvo vaših okvirjev saj lahko izpade zelo kičasto. Izbirajte raje med okvirji bolj nevtralnih barv. Če pa imate zelo nevtralno barvo las, potem pa posezite po okvirjih, ki si lahko tudi malce bolj kričeči.

 

 

Leave a Reply