Klorela in Chia semena

Klorela ima za naše psiho-fizično počutje neverjetno velike koristi, ne glede na naš spol ali na našo starostno skupino, zato se to super živilo vsekakor splača dodajati k vaši prehrani, saj jo bo obogatilo in naredilo bolj polno hranilnih snovi ter vitaminov in mineralov, ki jih potrebujete za to, da vaše telo funkcionira brez težav. Gre namreč za algo, ki vsebuje veliko visoko koristnih hranil in nekaterih drugih sestavin, saj je v njej kar več kot 40 % beljakovin, okrog 20 % ogljikovih hidratov, le 20 % maščob in kar 10 % vitaminov in mineralov, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje.

Klorela je enocelična zelena alga in pripada redu alg, ki se imenuje Chlorophyta. Svojo hrano si pridobiva s postopkom fotosinteze. Ima nekoliko naprednejšo obliko kot spirulina. Kolerala in chia semena so znana po tem, da imajo močan razstrupljevalni učinek. Alga klorela iz črevesja odstranjuje različne toksine, odlično spodbuja tudi delovanje jeter, obenem pa ima dokazano še protirakavo delovanje. Ta neverjetna alga učinkovito zdravi tudi vnetje črevesne sluznice ter rane, ki se pojavljajo na črevesju in dvanajstniku. Zaradi visoke vsebnosti klorofila poleg vseh drugih pozitivnih lastnosti na naše telo in um znižuje tudi holesterol in krvni tlak ter na tak način definitivno pripomore k daljši življenjski dobi vsakega človeka.

Semena oljne kadulje oziroma chia semena, kot jim tudi rečemo, so zelo drobcena, a izredno hranljiva semena. Če jih namočimo v tekočino, se iz njih naredi nekaj gelu podobnega, saj vsebujejo veliko prehranskih vlaknin, ki so koristne za zdravje in boljše počutje. Predstavljala so pomemben del prehrane že pri Majih, ki so jih s pridom izkoriščali za lajšanje različnih težav in podaljševanje življenjske dobe. Ta drobcena semena so bogata z omega-3 maščobno kislino, ki med vsemi drugimi dobrimi lastnostmi prispeva tudi k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. Torej so klorela in chia semena učinkovito orožje proti holesterolu, pa tudi sredstvo, ki vam pomaga ohranjati vitalnost telesa in duha!

 

Leave a Reply