Koliko stanejo storitve osebnega in fitness trenerja

Vas zanima osebni trener cena? Cene tovrstnih storitev na trgu so precej odvisne od ponudnika. Običajno je cena vezana na število obiskov oziroma na posamezno vadbo. Cene na posamezno vadbo se gibljejo od 30 do 35€. Vsi ponudniki tovrstnih storitev pa cene spreminjajo glede na število vadb, sam običajno ponujajo različne komplete oziroma zakupe. Z večjim številom zakupljenih vadb se tudi cena zmanjšuje cena na posamezen trening. Tako se lahko cena za dvajset vadb giblje od 20 do 28€ na posamezno vadbo.

Osebni trener cena je po navadi odvisna še od številnih drugih dejavnikov. Tisti ki se odločijo za osebnega trenerja so primorani doplačati še za številne druge storitve, ki je osnovna cena ne vključuje, sam sistem osebnega trenerstva pa to zahteva. Pred pričetkov vadb so potrebna testiranja in meritve, ki pomagajo pri ugotavljanju trenutnega stanja, ki imajo svojo ceno. Cena je okrog 10€. Pred pričetkom vadb osebni trener sestavi program vaše vadbe. Če ste mislili da je ta storitev zastonj, vas moramo razočarati. Tudi razpon cen je pri tej storitvi malo večji, saj vam lahko za to storitev zaračunajo od 40 pa vse tja do 80€.

Zelo pogosto je tudi da se uporabniki odločijo za sestavljanje jedilnika ob pomoči osebnega trenerja. Glede na to da obstaja na spletu celo morje različnih svetovalnic, forumov, spletnih in tiskanih priročnikov za pripravo osebnega jedilnika lahko tukaj privarčujete tudi  od nekaj deset do 80€. Če ne zaupate spletu in različnim priročnikom pa se lahko za sestavo še vedno obrnete na vašega osebnega trenerja. Osebni trener cena pa prav tako ne vključuje različni svetovalnih ur.

Se vam zdi da je fitnes trener cenejša alternativa? Praviloma zaradi razlike v imenu cena ne bi smela biti različna. Fitnes trener je oseba ki ima licenco da lahko poučuje različne skupinske ali individualne vadbe, enako delo opravlja tudi osebni trener, ki pa se je v zadnjem času bolj uveljavila zaradi t.i. osebnega pristopa. Odločitev ali fitnes trener ali osebni trener pa ostaja vaša.

Leave a Reply