Kvalitetna izdelava strehe

Prenavljate streho? To je lahko velik finančni in časovni zalogaj, še huje pa je, če po opravljenem delu ugotovite, da delo ni bilo dobro opravljeno. Najti dobre mojstre oziroma krovce, ki bodo poskrbeli za izdelavo strehe, je torej tisti zalogaj, ki se ga morate lotiti, če želite, da bi bila izdelava strehe opravljena tako, kot želite.

Kaj morate vedeti pred prenovo strehe?

Ker je izdelava strehe pomembna in je treba, da je delo kakovostno opravljeno, je nujno poskrbeti za izbiro ponudnika, ki bo svoje delo opravil vestno in v skladu z dogovorov. Zato je pomembno, da izberete krovstvo, ki:
– ima izkušnje z različnimi projekti,
– določi terminski načrt izdelave strehe,
– ima dovolj zaposlenih,
– bo predstavilo različne možnosti izdelave,
– vam omogoča, da dobite ponudbo, v kateri so čim bolj natančno specificirane vse postavke za krovstvo,
– vam nudi tudi strokovno razlago vseh del in same izbire materialov,
– vam svetuje glede same izdelave in predelave strehe,
– se drži vseh rokov,
– se drži cene, ki je napisana na ponudbi oziroma predračunu.

Predvsem pa je pomembno, da z obnovo strehe ne čakate predolgo, saj je dotrajana streha dražja za obnovo, lahko pa je tudi nevarna tako za vas kot za okolico ali pa vam povzroči še več škode – streha, ki pušča, namreč v vašo hišo spušča vlago, ki se jo težko znebite, posledica pa je lahko tudi plesen. Še huje je, če pride do zamakanja, saj je lahko hiša trajno poškodovana, njena sanacija pa draga.

Ob tem ne poslušajte nasvetov znancev in sosedov, ki menijo, da je izdelava strehe predraga investicija, ampak se ob prvih težava s streho, njenim puščanjem, poškodbami ali dotrajanostjo zaradi starosti, pozanimajte, koliko vas bo stala profesionalna prenova – ponudba ni obvezujoča, v krovstvu pa vam bodo znali tudi svetovati, kako preprečiti še hujše posledice dotrajanosti strehe, preden se lotite same sanacije.

Leave a Reply