Lesena darila – narava ponuja najboljše zamisli

Čas obdarovanja je tudi čas, ko največkrat pozabimo na okolje in v naglici kupimo marsikaj, kar mu dolgoročno škoduje – tako izdelki kot njihova embalaža so pogosto iz plastičnih mas, ki predstavljajo veliko obremenitev za naš življenjski prostor. Zakaj ne bi tokrat podarili nečesa, kar naravi ne škoduje? Nečesa, kar je povsem naravno, iz pristnega, kakovostnega in lepega naravnega materiala? Prav imate – v mislih imamo lesena darila, ki so čudovita in praktična, z njimi pa boste marsikoga presenetili.

Kakšna lesena darila so vam na voljo?
Iz lesa je s sodobnimi tehnologijami, sodobnimi načini obdelave lesa ter sodobnimi stroji mogoče izdelati precej več stvari kot nekoč, te pa so tudi estetsko izjemno dovršene. Med sodobnimi izdelki, ki postanejo prav zaradi zanimive uporabe tako prvinskega materiala kot je les hitro priljubljeni, so tako na primer lesena kolesa, lesena očala in ure, lesen nakit in še marsikaj. Poglejmo, kakšna lesena darila so vam na voljo tudi pri nas.

– V zimskih dneh so čudovito leseno darilo ptičje hišice. Ptice so simbol miru in pomladi, a pozimi potrebujejo nekaj naše pomoči, kar sodobni ljudje žal pogosto pozabljamo. Ptičja hišica je zato leseno darilo, ki opomni, da je pomlad blizu, vendar moramo najprej poskrbeti za toploto v svojem srcu, ki bo pregnala zimo.
– Lesena korita za rože, ki ravno tako simbolizirajo topel del leta in novo življenje, so bila nekoč resnično zgolj korita – danes pa bi lahko rekli, da gre za zelo estetske posode za rože, ki so izdelane z veliko mero okusa in prefinjenosti. Najbolje je, da takšno darilce iz lesa že napolnite s prstjo in čebulicami, ki bodo odgnale in prinesle novo življenje.
– Priljubljena lesena darila so že nekaj let leseni modni dodatki. Po očalih in urah so trenutno v modi leseni metuljčki, kijih moški ne nosijo zgolj k slavnostnim oblačilom, temveč ob najrazličnejših priložnostih, ko želijo biti nekoliko bolj urejeni – marsikateri jih uporablja celo kot modni dodatek k vsakdanji, delovni garderobi.
– Kuhinjski izdelki iz lesa, na primer sklede in deske za rezanje, so pri srcu tako moškim kot ženskam, kajti v kuhinji, kjer se pripravljajo naravna živila, so dobrodošli tudi naravni kuhinjski pripomočki in dodatki.

Leave a Reply