Ležišča po ugodni ceni

Potrebujete tudi vi nova ležišča za zakonsko ali otroško posteljo, pa se ob gledanju oglasov na televiziji sprašujete, zakaj so tako draga? Odgovor je enostaven: ker pri teh ležiščih ne plačate zgolj kakovostnega izdelka, temveč se cena dvigne tudi na račun prepoznavne blagovne znamke. Pa takšno ležišče zares potrebujete? Pravzaprav ne. Vse, kar vam obljubljajo v TV oglasih (in zraven precej pretiravajo,), vam je na voljo tudi pri drugih proizvajalcih in pri drugih prodajalcih – in to za ceno, ki je dejansko ustrezna vrednosti izdelka.

Kakšno naj bo ležišče?
Če se odločite za ležišče srednjega cenovnega razreda, imate na voljo kar nekaj možnosti pri samem oblikovanju notranjosti in pri materialih. Najprej morate uskladiti svoje želje in potrebe. Če si na primer želite zelo naravno ležišče, ki ga sestavljajo na primer kokosova vlakna, se je treba zavedati, da je tovrstno ležišče precej trdo, prav tako pa je zaradi naravnega materiala težko zagotoviti popolno čiščenje in zaščito pred alergijami in pršicami. Bi raje mehko ležišče iz pene in zgornjo plastjo iz spominske pene? Potem bo treba pristati na to, da gre za same visoko tehnološke, a umetne materiale. Za začetek poiščite torej kompromis, ki se vam bo zdel najboljši, pri tem pa upoštevajte, da mora biti ležišče tako udobno kot trpežno – da nebo neprespanih noči zaradi neudobja, prav tako pa ne bo treba ležišča že čez nekaj let zamenjati. Kakovostno ležišče vam lahko služi tudi dvajset let ali več!
Drugi del izbire namenite uskladitvi ležišča z vašo telesno maso. Od te je odvisno, kakšna bo trdota osnove oziroma koliko kilogramov se bo dejansko porazdelilo po ležišču in koliko jih mora podpirati vsaka cona ležišča.
Kaj pa zdravstvene težave? Tudi te so izjemno pomemben dejavnik. Če imate težave s hrbtom, vsekakor ne izberite ležišča, ki je slabše kakovosti, če imate alergije, pa ne pozabite na odpornost proti pršicam in prahu.
Sicer pa na splošno velja, da je ležišče srednjega razreda popolno, če ga tudi dobro vzdržujete – ga obračate, primerno čistite, polet njega pa uporabljate še primeren vzglavnik in prilagodljivo posteljno dno.

Leave a Reply