Najboljši laserski merilniki

Primerjavo začenjamo z dvema zelo priznanima in zanesljivima modeloma, radi pa bi vam predstavili vse pomembne informacije o tem, kaj pričakovati od takšnega orodja.

1. Stanley TLM99
Praktičen in priročen. Stanley TLM99 je srednjerazredni laserski merilni trak, ki lahko računa razdalje do 30 metrov z natančnostjo +- 2 milimetra. Orodje je praktično za vse komercialiste ter notranje in zunanje dizajnerje, izvajalce in tudi inšpektorje. Meri razdaljo, površino in prostornino in ima stalno sledenje merjenja, kar pomeni, da se vam ni potrebno ustaviti in prestaviti za vsako meritev posebej, obenem pa ne potrebujete pomoči drugih oseb pri meritvah. Omogoča tudi seštevanje in odštevanje in prikazuje meritve v standardni, delni, decimalni ali metrični obliki. Ta model ima priloženi dve AAA bateriji.

2. Bosch DLR 130K
Hiter, preprost in natančen. Bosch DLR130K laser level je idealen pripomoček za notranje stavbno pohištvo, barvanje, polaganje ploščic in še bi lahko naštevali. Meri lahko razdaljo, površino in prostornino ter prikazuje meritve v metrični obliki, palcih, čevljih, itd. Ima stalno sledenje merjenja, tako da bo avtomatsko prilagajal meritev, kar nam precej olajša delo, saj se nam ni potrebno ves čas ustavljati in prestavljati. Meritve pridobi v manj kot štirih sekundah in je natančen na +- 1.5 milimetra. Set vsebuje DLR130K laserski merilni trak, štiri AAA baterije in torbico za pas.

Laserski merilniki se uporabljajo tudi v nadzoru prometa na cestah. Kršitev, povezanih z varnostno razdaljo, je največ na avtocestah in hitrih cestah, kjer so hitrosti višje, zato so lahko v prometnih nesrečah posledice hujše. Meritve se izvajajo zgolj na avtocestah Med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč so še vedno napačni premiki z vozilom, neprilagojena hitrost, nepravilna stran in smer vožnje, odvzem prednosti in neustrezna varnostna razdalja. Policisti z novim laserskim merilnikom ne merijo varnostne razdalje med vozili v zgoščenem prometu niti med prehitevanjem vozil, ampak iščejo hujše kršitelje, torej voznike, ki z vožnjo na premajhni varnostni razdalji resneje ogrožajo prometno varnost

Leave a Reply