Nekaj nasvetov za učinkovitejše čiščenje

Čiščenje je kar naporno in neprijetno opravilo, čiščenja se lahko lotite sami, lahko pa za to najamete čistilni servis. V današnjem članku se bomo posvetili predvsem nasvetom, ki vam bodo olajšali čiščenje. Svetujem vam, da se ne poslužujete kupljenih čistil, saj so ta zelo groba do naše kože, vsebujejo pa tudi veliko kemikalij, ki škodujejo našemu telesu.

V naših domovih imamo na voljo veliko uporabnih in predvsem naravnih stvari, s katerimi lahko zelo učinkovito očistimo naše bivalne prostore. Pa kar začnimo, čistilne gobice za pomivanje posode so pravo gojišče bakterij, temu se boste najenostavneje izognili tako, da jih zmočite in postavite v mikrovalovno pečico za nekaj minut, to bo uničilo bakterije in neprijeten vonj na gobicah, pazite le, da ne boste imeli nastavljeno maksimalno moč mikrovalov. Otroške igrače kot so lego kocke in podobno lahko najbolj učinkovito očistite tako, da jih daste v vrečo z luknjicami, ki so manjše od predmetov in jih enostavno postavite v pomivalni ali pralni stroj. Nalepke iz stekel in krožnikov lahko odstranite tako, da te predmete postavite v likaj z vročo vodo in malce detergenta, obenem pa posodo tako še pomijete. Dlake vaših ljubljenčkov in kosmatega partnerja boste iz kavča ali preprog najlažje odstranili s pomočjo orodja za odstranjevanje »muckov« ali pa orodja za pomivanje stekel, ki ima na koncu pritrjeno gumo, uporabite pa lahko tudi gumijaste rokavice za pomivanje posode.

Čiščenje tipkovnice lahko opravite s pokrovom od kakšne posodice za omako, ki je na koncu ozka in špičasta, pokrov pritrdite na konec sesalca in tako boste lahko dosegli mesta, ki jih prej niste mogli. Ostankov vodnega kamna v umivalnikih, grelcih za vodo, tuš kabini in drugje se lahko zelo učinkovito znebite s kisom, ta bo vodni kamen učinkovito raztopil, pa še naraven je. Fuge na ploščicah se rade umažejo, to pa izgleda zelo neprivlačno, a brez skrbi saj je precej enostaven trik zelo učinkovit, potrebujete pa le sodo bikarbono in belilo. Obe sestavini zmešajte skupaj v takem razmerju, da bosta tvorili gosto pasto, to pa nato nanesite na fuge v ploščicah in počakajte 10 min. Za enkrat je to vse, nasvetov je še mnogo, kaj več o njih pa v katerem drugem članku.

Leave a Reply