Odlična motoristična jakna

Marsikomu njegova motoristična jakna ogromno pomeni in se od nje težko loči tudi že takrat, ko začne razpadati po šivih in je že oguljena, saj ga nanjo vežejo spomini na prijetne vožnje z motorjem, pa tudi dobro se počuti v njej. Nekaterim je zaradi obrabe in spominov še lepša kot takrat, ko je bila nova. Dokler se v njej dobro počutimo in nas zaščiti tudi pred padci, vetrom in mrazom, jo seveda lahko brez težav uporabljamo, za tem pa je čas za nakup nove.

Rabljena ali nova jakna?

Kakovostna motoristična jakna je zagotovo zelo pomemben kos garderobe za vse navdušene motoriste. Kljub temu pa se nekateri raje odločijo za nakup rabljene jakne, saj si želijo privarčevati nekaj denarja. Zato nekaj časa spremljajo oglase in iščejo jakno, ki bi imela primerno ceno in bi jim bila še všeč. Vendar takšno iskanje lahko traja precej časa, poleg tega pa rabljena jakna ne bo nikoli taka kot nova, pa če bo še tako dobro ohranjena.

Vsaka jakna se namreč z nošenjem malce spremeni in oblikuje po telesu tistega, ki jo največ nosi. Poleg tega pa jakne s časom izgubljajo na svoji kvaliteti, se obrabijo, z vsakim pranjem postanejo manj tople in podobno, še bolj problematične pa so stare zadrge, ki se rade začnejo zatikati ali se celo pokvarijo.

Vsem tem težavam se lahko izognete, če se odločite za nakup kakovostne moto jakne iz odpornega materiala, ki nudi tudi ustrezno zaščito. Najnovejše jakne so namreč zasnovane tako, da omogočajo še boljšo zaščito kot nekdaj, zato se vanje splača investirati denar.

Varnost mora biti na prvem mestu

Pri nakup jakne za na motor naj bo vsekakor na prvem mestu predvsem varnost. Kakovostna jakna mora biti zasnovana tako, da omogoča:

  • dobro prileganje vašemu telesu
  • udobno vožnjo
  • enostavno oblačenje in slačenje
  • ustrezno zaščito oziroma ima vgrajene ščitnike, ki varujejo voznika v primeru padca
  • dobro počutje brez potenja med vožnjo z motorjem
  • zaščito pred padavinami
  • dolgo uporabo zaradi kakovostnih in odpornih materialov
  • dobro vidnost in lep izgled

rabljene, nove, za ženske in moške, za vse tipe postav in velikosti

Leave a Reply