Psihoterapevt Ljubljana

psihoterapevt-ljubljanaOblika zdravljenja, kot je psihoterapija, je namenjena vsem tistim, kljub trudu ne morejo sami najti poti iz stiske, psihološke in osebnostne motnje pa ovirajo njihovo vsakdanje življenje. Zaradi tega je psihoterapevt pomoč, na katero se v takšnih situacijah obrnejo. Skozi psihoterapevtski proces, ki poteka v različnih fazah in lahko traja tudi več let, terapevt poskuša odpraviti težave in motnje ter doseči tiste spremembe, ki bodo njegovemu pacientu omogočile izrabo vseh potencialov ter bolj kvalitetne odnose in življenje v celoti.

Psihoterapevt Ljubljana opravlja različne oblike terapij. Pacient lahko izbira med individualno psihoterapijo, ki jo ponavadi obiskuje enkrat na teden, v kriznih obdobjih pa lahko tudi večkrat. Namenjena je predelavi osebnih težav, njen cilj pa so spremembe. Terapevt in pacient raziskujeta njegov notranji svet, osebna doživetja in načine, kako se ta spoprijema s sabo in z drugimi. Na voljo je tudi skupinska oblika terapije, v kateri je ponavadi od pet do deset članov in terapevt.Ta pacientu omogoči vpogled v to, kako ga doživljajo drugi, kar lahko doprinese k osebnostni rasti, sprejemanju samega sebe in spremembi vzorcev, ki so za pacienta škodljivi. Gre za obliko terapije, ki je primerna za večino ljudi. Tretja pa je družinska terapija ali terapija za pare. Slednja poteka zelo podobno kot individualna terapija, le da se osredotoča na odnos med partnerjema, ki govorita o težavah, ki jih doživljata drug z drugim. Za razliko od te pa družinska psihoterapija vključuje tudi druge družinske člane in jim omogoči življenje v manj konfliktnih razmerah.

Psihoterapevt Ljubljana nudi zdravljenje duševnih in osebnostnih motenj, izboljšanje samopodobe ter s tem zmanjšanje občutka manjvrednosti in negotovosti, pacientu olajša soočanje z drugimi in izboljša njegovo medosebne odnose. Obenem poskuša odkriti ponavljajoče se problematične vzorce izbir in pričakovanj, odpravlja stres in težave v odnosih, izgorelost, stres, deloholizem, nezadovoljstvo in poskuša v življenje pacienta vrniti motivacijo, čustveno stabilnost, vztrajnost, občutek izpopolnjenosti ter večje zadovoljstvo z življenjem.

 

 

 

Leave a Reply