Roloji

Dobro premislite, kaj želite, kaj potrebujete in kaj pričakujete. Posvetujte se z znanci in prijatelji, ki so kupovali senčila in vam bodo lahko posredovali izkušnje za kaj so se odločili ali kaj bi raje imeli. Roloji so rešitev za vse prostore, najbolj pa za tiste, ki so ob cestah in na območjih, ker mimo hodijo ljudje in vas lahko opazujejo skozi okno, vi pa si tega vsekakor ne želite. Lahko je so roloji primerni tudi za prostore, ki se nahajajo višje v nekem objektu. Roloji so kompaktni in jih lahko preprosto obrišete in so enostavni za čiščenje, brez da jih odstranite.

Ste vedeli, da so roloji lahko različni?

Da. Roloji so lahko različni in pravzaprav tega ne ve velika večina ljudi. Njihova funkcija je enaka, vsi se uporabljajo za senčenje, ampak videz je predvsem drugačen. Razlikujejo pa se predvsem na material, obliko, dizajne, način montaže…

Med nami so;
– klasični prosto viseči rolo, ki je na vzmet ali verižico in sodi med najbolj poznanimi in tudi najbolj priljubljenimi roloji.
– dvojni rolo, je odličen predvsem za dekoracijo, zatiranje pogleda in učinkovito senčenje.
– rolo v kaseti, so tudi precej priljubljeni in jih uporabljajo za kreativni videz senčila in predvsem prostorov.
– dizajnerski rolo, nam nudi eleganten videz v vašem prostoru.
– gubani rolo, znan tudi kot naborna zavesa primerna za notranja senčila, ki z svojim dekorativnim videzom popestri prav vsak prostor v vašem domu ali pisarni.

Notranji roloji se navijajo na os

Notranja in zunanja senčila se lahko dobro dopolnjujeta. Zunanje služi za zadrževanje vročine in sončnih žarkov, notranje pa za senčenje in odlično dekoracijo. Notranji roloji se večino navijajo na os, lahko pa tudi v omarico, ki ščiti blago z svojim zaprtim stanjem. Nekateri tipi rolojev so narejeni na način, da jih lahko ustavimo na katerikoli stopnji želimo in tako na različne načine opravljamo z svetlobo v prostoru. Letev, ki je na koncu roloja, pa skrbi, da je blago na njem vedno napeto. Barvna paleta rolojev je zelo pesra in jo lahko uskladite z vašim prostorom, da bo videz vsekakor lepši, kljub barvi pa še vedno ohrani eleganten videz.

Leave a Reply