suha koža

Vsak od nas ima drugače tip kože in verjetno se bomo strinjali, da je suha koža zelo problematičen problem tistih, ki jih imajo. Kljub trudu in negi, pa se stanje ne izboljša? Mogoče je pomembno tudi, da se spremeni kozmetika in se poišče druga, ki bi bila primernejša za našo kožo. Ni vsaka kozmetika, ki e primerna za suho kožo morebiti primerna tudi za nas.

Posledica suhe kože, je tudi neprijetna srbečica, pa verjetno tudi hrapav neprivlačen in nesijoč videz. Seveda si tega ne želimo. In običajno se nam ta problem običajno pojavi in je najbolj izrazit pozimi, takrat ko se koža še dodatno izsuši. Ni pa nujno seveda in lahko imamo suho kožo skozi celo leto.

Pri suhi koži je potrebno upoštevati določene stvari in sicer, če ste se doslej umivali z vročo vodo, to prenehajte, če le ne želite, da bo vaša koža še bolj suha. Če po umivanju niste nanašali nobenega vlažilnega losjona ali kaj podobnega, je čas da o tem razmislite in pričnete z uporabo. Kožo je definitivno potrebno navlažiti, saj bo brez vlage izgubila vso vitalnost. Nastane suha koža.

Običajno se takšna koža kaže na obrazu, ustnicah, na rokah in nogah in tudi drugje po telesu. Vsekakor pa je najbolj izpostavljen obraz in seveda roke. In nas to že pošteno moti. Žal spremeniti tega verjetno ni mogoče, lahko pa vplivamo in koži priskrbimo dovolj vlažnosti. Prav tako pa je pomembno, da vsaj na dva tedna naredimo piling kože in tako odstranimo odmrle celice ter suho povrhnjico in koži omogočimo obnavljanje. Dobra odločitev je tudi uporaba vlažilca zraka, saj je tudi zrak tisti, ki kožo izsuši. Mila pa običajno še dodatno problem poslabšajo, zato se uporabi teh enostavno izognemo. Priskrbimo si tudi ustrezne vlažilne kreme in losjone. Mogoče pa se celo odločimo za določena prehranska dopolnila, ki bodo ugodno vplivala na videz naše kože. Torej, ukrepati je potrebno takoj.

Leave a Reply