Zeleni čaj za lepoto

Že ptički na veji čivkajo kako zdrav je zeleni čaj, zato vsi poskušamo piti ta zdravilni napitek, s tem pa nenamerno pozabljamo na še eno korist, ki nam jo lahko prinese: lepoto. Je že res, da tudi pitje zelenega čaja deluje na našo lepoto in nas dela zdrave- torej lepe od znotraj. Toda zeleni čaj lahko uporabljamo v kozmetične namene tudi topikalno- torej od zunaj.

Zagotovo ste že v raznih kremah zasledili zapis, da vsebuje izvleček zelenega čaja. Kozmetična industrija že ve kaj dela. Zeleni čaj ima ogromno vsebnost antioksidantov, in čemu služijo antioksidanti? Antioksidanti so vitamini in druge snovi (v zelenem čaju predvsem polifenoli), ki se bojujejo proti oksidantom in prostim radikalom, ki povzročajo poškodbe na naših celicah in prehitro staranje. Antioksidanti delujejo, če jih zaužijemo, pa tudi, če jih nanesemo na kožo.

Kako torej uporabiti zeleni čaj v kozmetične namene, danes vam bomo predstavili, kar tri recepte, s katerimi lahko sami doma naredite kozmetične izdelke iz zelenega čaja. Recepti so izjemno preprosti. In sicer bomo pripravili tonik za obraz, kopel za telo ter masko za obraz.

Priprava tonika iz zelenega čaja je sila preprosta, enostavno v ostanek čaja, ki vam ostane od pitja čaja zjutraj, namočite vatno blazinico in tako čaj nanesete na obraz. Lahko pa si čaj pripravite tudi en dan prej, ga ohladite in preložite v embalažo z razpršilcem in kadarkoli čez dan z nežno meglico osvežite svoj obraz. Tenini v čaju bodo poskrbeli za čvrsto kožo ter zožane pore, antioksidanti pa bodo delovali protivnetno in proti prehitremu staranju. V kolikor imate zeleni čaj v vrečicah, lahko eno od vrečk, ki ste jo uporabili za jutranji čaj, položite v zmrzovalnik za par minut (med tem, ko pijete jutranji čaj) in jo nato hladno položite na vaše oči. Presenečeni boste kako bo zabuhlost v minuti izginila z vašega obraza. Lahko pa celoten obraz zmasirate z ledeno kocko iz zelenega čaja, kar pomeni, da zeleni čaj natočite v modelčke za led in ko se strdi, ga uporabite za hladno masažo obraza, ki vas bo zagotovo prebudila.

Kopel za telo prav tako zelo preprosto naredite tako, da kakšno odsluženo najlonko odrežete pri gležnju, vanjo vsujete morsko sol, dodate nekaj lističev zelenega čaja, ter poživljajoče eterično olje limone. Najlonko nato zavežete in tako nastalo vrečkico potopite v vročo vodo, ki ste si jo pripravili za sproščujočo kopel. Tako bo čudežnih učinkov zelenega čaja deležna koža po vsem telesu, ne zgolj na obrazu.

Za konec pa naj vam predstavim še najboljšo masko za obraz, kar ste jo kdaj sprobali. Če ste ljubitelji zelenega čaja, ste zagotovo že slišali za zeleni čaj z imenom matcha. To je zeleni čaj v prahu. V kolikor želite osvežilno, vlažilno, pomirjajočo in antioksidativno masko za obraz, vam predlagam, da matcha čaj v prahu zmešate skupaj s probiotičnim jogurtom in mešanico nanesete na obraz. Mlečne kisline v jogurtu bodo naredile rahel piling in navlažile kožo, probiotiki bodo vzpostavili zdravo floro, kar bo uničilo mozolje, zeleni čaj pa bo s tanini napel kožo ter zaprl pore, z antioksidanti pa poskrbel za večno mladost.

Leave a Reply