Zimske gume – nakup pnevmatik na spletu

Včasih pri nakupu gum nisi imel kaj veliko razmišljati – odpravil si se do lokalnega mehanika oziroma vulkanizerja in jih naročil. Danes je konkurenca izredno velika, kar je za potrošnike seveda precejšnja prednost. Nekateri se še vedno odpravijo k mehaniku, drugi v velike trgovske centre, tretji v specializirane prodajalne, vse več pa se jih odloča za nakup pnevmatik na spletu.

Največji »promet« imajo spletne prodajalne s pnevmatikami seveda takrat, ko se iščejo zimske gume, torej nekje od sredine oktobra dalje – vsi vozniki si namreč želijo svoj avtomobil preobuti v zimsko obutev pred zakonsko določenim 15. novembrom, vedno pa obstaja možnost, da bo to zaradi snega obvezno že prej.

Zakaj je nakup pnevmatik na spletu tako dober? V prvi vrsti zato, ker lahko naredimo dobro primerjavo med cenami in tako izberemo zimske gume, ki so zares ugodne. Na spletu so za gume na voljo tudi oznake, ki pričajo o tem, v kateri razred spadajo gume glede porabe bencina, zanesljivosti v dežju in kako glasne so – te oznake so na voljo tudi v fizičnih trgovinah, a na spletu so bolj vidne in si jih je lažje ogledati ter gume primerjati.

Za nakup pnevmatik na spletu pa se marsikdo odloči še iz enega praktičnega razloga: zaradi dostave na dom. Gume zavzamejo v prtljažniku avtomobila kar precej prostora, pri manjših avtomobilih pa jih je treba naložiti tudi na zadnje sedeže, če se ponje v trgovino odpravimo sami. Če se odločimo za dostavo na dom, teh težav ni.
na kaj pa je potrebno biti pozoren, kadar se odločimo za nakup pnevmatik na spletu? V prvi vrsti preverite, kako je s stroški dostave, kajti glede na vrednost nakupa je ta marsikje lahko tudi zastonj. Ponekod morate plačati tudi strošek odkupnine oziroma položnice (če plačujete po povzetju), kar je ravno tako majhen strošek. Preden se sploh odločite za nakup pnevmatik na spletu, pa vam svetujemo tudi to, da preverite zalogo oziroma datum dostave, prav tako pa tudi letnico izdelave pnevmatik – torej se izplača pred oddajo naročila ponudnika tudi poklicati.

Leave a Reply